Alte 20 de școli din Cluj au trecut în scenariul roșu de ieri până azi

Alte 20 de școli din Cluj au trecut în scenariul roșu de ieri până azi

Peste 240 de unități de învățământ din Cluj funcționează, în prezent, în scenariul roșu, asta după ce la începutul lunii doar 8 erau online.

Numărul unităților de învățământ în care s-a adoptat scenariul roșu de funcționare a crescut abrupt în ultima lună. La finalul lunii septembrie Clujul avea doar 8 scoli/grădinițe în scenariul 3, astăzi sunt 242, cu 20 mai multe decât ieri.

Astfel, conform Inspectoratului Școlar Județean Cluj, marți, la nivelul judeţului, situația a fost următoarea:

  • în 242 de unități de învățământ cursurile s-au ținut online, după scenariul 3 (roşu),
  • 18 de unități de învățământ au funcționat în scenariul 2 (galben), adică hibrid, care presupune participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a,
  • în 163 de unități de învățământ preuniversitar din județ s-a aplicat scenariul 1 (verde), adică participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

În prezent, la Cluj, sunt confirmați pozitiv în total 214 elevi și profesori. Este vorba de 129 de elevi din 68 de școli și de 85 cadre didactice din 61 de unități de învățământ.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Cluj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Comenteaza