Încep înscrierile la liceu. Ce acte trebuie depuse/ Sute de elevi din Cluj au rămas nerepartizaţi

Încep înscrierile la liceu. Ce acte trebuie depuse/ Sute de elevi din Cluj au rămas nerepartizaţi

Luni, 13 iulie, au început înscrierile la liceu pentru candidații care au fost repartizați în prima etapă. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie candidații vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

Pentru înscriere sunt necesare următoarele acte:

  • cererea de înscriere (primită de la liceu, formularul diferă de la o școală la alta)
  • cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere; (unele licee solicită și copii de pe actele de identitate ale părinților)
  • adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională – clasa a VIII-a
  • foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale)
  • fişa medicală (în aceasta se solicită și dovada vaccinărilor de către unele școli)

Candidaţii care nu îşi depun dosarele de înscriere până pe 20 iulie sunt consideraţi retraşi, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale.

Sute de elevi din Cluj au rămas nerepartizaţi în prima etapă

314 elevi din județ nu au fost repartizaţi în prima etapă, dintre care 148 din municipiul Cluj-Napoca, motivul fiind necompletarea unui număr suficient  de opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), etapă în care au rămas 42 de locuri disponibile, la nivelul județului, dintre care 16 locuri în municipiul Cluj-Napoca.

În zilele de 22, 23 și 24 iulie 2020, Comisia judeţeană de admitere de la nivelul județului Cluj va rezolva toate cazurile speciale apărute după prima etapă de repartizare computerizată.

Repartizarea candidaților se face conform unei proceduri stabilite de către Comisia de admitere judeţeană, document publicat pe site-ul Inspectoratului Școlar Judeţean Cluj şi transmis unităţilor de învăţământ preuniversitar din județul Cluj, până în data de 24 iulie 2020.

La nivel național, 8.570 de elevi au rămas nerepartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza