Incidența cazurilor la Cluj-Napoca a coborât sub 3. Ce se întâmplă cu școlile

Incidența cazurilor la Cluj-Napoca a coborât sub 3. Ce se întâmplă cu școlile

Municipiul Cluj-Napoca a intrat luni în "scenariul galben" după ce incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile, raportată la 1.000 de locuitori, a coborât sub pragul de 3.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Cluj s-a întrunit luni după-amiază pentru a aproba ridicarea unor restricții ce vizează localitățile din județ unde a scăzut rata infectărilor cu noul coronavirus, printre care și Cluj-Napoca (vezi AICI), însă, în decizia de astăzi nu au fost cuprinse și aspecte ce țin de școli, astfel că, deocamdată, scenariile de funcționare a unităților de învățământ rămân aceleași.

"Conform Ordinului comun a ministerelor Educației și Sănătății, școlile ar intra în scenariul galben la Cluj-Napoca, ceea ce ar însemna ca și elevii din clasele terminale să meargă de mâine la școală, însă mâine rata infectărilor poate crește din nou peste pragul de 3 și atunci cum facem... Ne-am luat o marjă de timp, o să discutăm mâine, să vedem cum procedăm. Trebuie stabilită o perioadă de evaluare, astfel ca lucrurile să fie clare, nu putem schimba scenariile tot la două zile în funcție de incidență, vă dați seama că în comunitățile mici un caz pozitiv poate schimba scenariul", a spus, pentru Ziua de Cluj, subprefectul cu atribuții de prefect Irina Munteanu.

 

Comenteaza