Înscrieri clasa pregătitoare. Ministerul Educației schimbă procedura

Înscrieri clasa pregătitoare. Ministerul Educației schimbă procedura

Ministerul Educației schimbă procedura de înscriere la clasa pregătitoare după ce mai mulţi copii, în cazul cărora psihologii au dat aviz că sunt pregătiți să parcurgă școala, au fost respinşi la înscriere.

Ministerul Educației a decis să schimbe procedura de înscriere la clasa pregătitoare și acceptă copiii care împlinesc 6 ani după 31 decembrie 2019, în cazul cărora psihologii au dat aviz că sunt pregătiți să parcurgă școala, au declarat pentru Edupedu.ro surse din apropierea instituției.

Astfel, potrivit  unor surse, Ministerul Educației a trimis în această dimineață inspectoratelor școlare o notă care permite înscrierea în clasa pregătitoare a copiilor care fac 6 ani dupa 31 decembrie 2019.

Nota trimisă în această dimineață de Ministerul Educației către Inspectoratele școlare:

“Ca urmare a solicitărilor primite din partea părinților, facem precizarea că în procesul de înscriere a copiilor în învățământul primar situațiile particulare menționate la art. 53 alin. 2 din Metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2019-2020 aprobată prin OMEN nr. 3.181/2019 inclusiv cele referitoare la copiii care împlinesc 6 ani după data de 31 decembrie 2019 vor fi analizate și soluționate la nivelul Comisiilor Județene, respectiv Comisiei Municipiului București, cu aplicarea prevederilor articolului menționat și respectând etapele prevăzute în calendarul de înscrieri“.

Comenteaza