Învăţătoarea “jumătate de creier”, suspendată de la catedră

Învăţătoarea “jumătate de creier”, suspendată de la catedră
Învăţătoarea de la Liceul de Muzică din Cluj-Napoca, implicată într-un scandal de proporţii în primăvara acestui an, va fi suspendată.

Decizia a fost luată în Consiliul de Administraţie (CA) al unităţii de învăţământ. „Ca urmare a Consiliului de Administrație al Colegiului de Muzică Sigismund Toduță, Cluj-Napoca, din data de 28.10.2015, s-a hotărât, în unanimitate, suspendarea din activitatea didactică a doamnei Chiorean Monica, profesor pentru învățământ primar", transmit reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj.

Iniţial, în primăvară, CA a hotărât, în urma votului secret, ca aceasta să fie sancţionată doar cu tăierea salariului cu 15% pe şase luni, deşi directorii şcolii au cerut excluderea sa din învăţământ. Cazul învăţătoarei a ieşit la iveală în aprilie, când înregistrările în care femeia îi jignea pe elevi au apărut în presă.

Tot atunci a fost declanşată şi o anchetă a ISJ. După ce au bănuit că situaţia de la şcoală le afectează copilul în mod negativ, părinţii unei eleve i-au strecurat acesteia în ghiozdan un reportofon. Însă când au ascultat înregistrările nu le-a venit să creadă.

"Mă, tu eşti nebun la cap, unde dracu ai văzut, de ce scrii zero, mă, băiatule? Mă, tu eşti normal la cap? Tu eşti întreg la cap, unde dracu ai văzut tu cu zero? (...) Tu nu îţi poţi reveni la nivelul colegilor tăi? Du-te naibii în pregătitoare, du-te în grădiniţă. Pleacă în pregătitoare. Incapabil să se concentreze. Mă, băiatule, tu eşti întreg? Unde îţi stă capul, vino dracului la catedră, să te păzesc ca pe un copil mic. Soarele cui l-a făcut de copil. Jumătate de creier", se aude pe una din înregistrări.

Săptămâna trecută, învăţătoarea a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţie cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Mai exact, Chiorean a acceptat cinci luni de închisoare cu amânare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii pentru purtare abuzivă.

Comenteaza