Jucan, reales rector al Academiei de Muzică

Jucan, reales rector al Academiei de Muzică
Vasile Jucan va ocupa şi în următorii patru ani cel mai înalt post al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca.

">

La AMGD, depunerea candidaturilor pentru funcţia de rector s-a făcut în primele zile ale lunii februarie, iar alegerile au avut loc în data de 22 februarie. Vasile Jucan, cel care a deţinut şi în ultimii patru ani cea mai înaltă funcţie din instituţie, a fost reales rector al Academiei de Muzică. Validarea alegerilor pentru funcţia de rector şi confirmarea acestora de către Senatul universitar nou ales se va face joi.

Din anul 1980, Jucan este membru în Cvartetul Transilvan. A urmat cursurile Liceului de Muzică "Sigismund Toduţă" pe care l-a absolvit în anul 1976, după care a urmat Conservatorul de Muzică "Gheorghe Dima" (specializarea violoncel), iar din 2006 este doctor în muzică.

Vasile Jucan a devenit, în 1994, cadru didactic al Facultăţii de Interpretare Muzicală, fiind responsabil de coordonarea disciplinei Instrument, specializare Violoncel şi Muzică de cameră. În perioada 2008-2012 a ocupat funcţia de decan al Facultăţii de Interpretare Muzicală, iar în 2012 a fost singurul candidat pentru funcţia de rector al Academiei de Muzică.

În ceea ce priveşte obiectivele de dezvoltare strategică şi operaţională în următorii patru ani, Jucan precizează, în planul de management depus, că va urmări creşterea numărului de studenţi la toate ciclurile de studii existente prin lărgirea bazei de selecţie şi lărgirea ofertei educaţionale, implementarea unor proiecte privind creația și cercetarea artistică, creșterea numărului de cadre didactice titulare având în vedere faptul că în prezent numărul posturilor vacante este procentual crescut, dar şi păstrarea și perpetuarea identității, a valorilor și prestigiului AMGD. În plus, Jucan doreşte finalizarea litigiului privind terenul de pe strada Bucium, întăbularea și obținerea autorizației de construcție pentru un campus universitar, dar şi construirea unui nou sediu AMGD.

 

Comenteaza