La loc comanda. Grădinițele și creșele încă nu se deschid

La loc comanda. Grădinițele și creșele încă nu se deschid

Guvernul anunţa vineri că grădinițele, creşele și afterschool-urile se pot redeschide de luni, însă duminică ministrul educaţiei, Monica Anisie, a precizat că aceste unităţi nu vor fi deschise din 15 iunie pentru că normele de securitate și igienă nu au fost finalizate.

Teoretic, creșele, grădinițele de stat și after school-urile se putea deschide începând cu 15 iunie, potrivit unei hotărâri de guvern publicate vineri în Monitorul Oficial. Ministrul a anunțat însă în 14 iunie că acest lucru nu se va întâmpla. 

Aceasta deoarece nici până acum nu a fost publicat ordinul comun al ministrului educației și cercetării, ministrului sănătății și al ministrului muncii, care stabilește cu exactitate în ce condiții își pot relua activitatea.

”Normele de revenire în cadrul creșelor și grădinițelor, precum și în cadrul after school-urilor sunt elaborate în colaborare de către Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății. Acestea sunt în acest moment în pregătire, probabil că luni le vom finaliza și le vom prezenta”, a declarat Monica Anisie, conform Edupedu.

"Mâine nu se vor redeschide. Se vor redeschide în momentul în care există aceste norme, există cerere și decizie la nivelul autorității publice locale", a spus ministrul.


 

Comenteaza