Liceenii de la arte din ţară vin la Cluj ca să vadă cum e viaţa de student la UAD

Liceenii de la arte din ţară vin la Cluj ca să vadă cum e viaţa de student la UAD
O şcoală de vară pentru elevii din clasa a XI-a de la liceele cu profil de arte plastice din ţară are loc la Cluj, în organizarea Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca şi a Asociaţiei Studenţilor din Universitatea de Artă şi Design.

Şcoala de vară începe mâine şi durează până în 18 iulie, interval în care 45 de elevi selectaţi din rândul a peste 70 înscrişi se familiarizează cu tot ceea ce înseamnă viaţa de student la arte.

Majoritatea elevilor participanţi la tabără provin din exteriorul arcului carpatic, de la liceele de arte plastice din Constanţa, Galaţi, Brăila, Mehedinţi, Bacău sau Neamţ. Aceşti elevi se adaugă celor veniţi din centre de învăţământ artistic tradiţionale pentru această zonă, cum ar fi Bistriţa, Zalău, Baia Mare sau Satu Mare.

Elevii participanţi au avut posibilitatea să se înscrie online, iar opţiunile celor care vor lua parte efectiv la manifestările din cadrul Arts Summer University s-au îndreptat către specializările pictură, sculptură, grafică, foto-video, conservare-restaurare, ceramică, design vestimentar şi design. Coordonaţi de reprezentanţii ASUAD, elevii vor lucra în atelierele UAD Cluj-Napoca în compania cadrelor didactice de la specializările respective.

Latura practică a întâlnirilor din cadrul Arts Summer University va fi completată şi de o serie de cursuri teoretice susţinute de reprezentanţii catedrei de discipline teoretice din cadrul UAD Cluj-Napoca. Programul celor 45 de elevi va mai conţine şi o simulare a examenelor de admitere la UAD, precum şi o sesiune de examene specifică anului I pentru crearea unei imagini complete referitoare la cum se desfăşoară viaţa unui student la arte.

Etichete
Comenteaza