Liviu Pop: Fiecare profesor va decide dacă are nevoie de manualul de sport

Liviu Pop: Fiecare profesor va decide dacă are nevoie de manualul de sport
Manualele de sport vor fi folosite de cadrele didactice dacă îşi doresc acest lucru, a anunţat, luni, ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a explicat, luni, la Focşani, că profesorii vor decide dacă lucrează sau nu cu manualele de sport.

„Profesorii vor decide dacă vor lucra sau nu cu manuale de sport, fiecare în parte va decide dacă are nevoie de manual pentru ora de sport", le-a declarat presei, la Focşani, Liviu Pop.

Ministrul a mai spus că în viziunea sa învăţământul românesc este de nota 6 sau 7, în condiţiile în care foarte multe cadrele didactice sunt necalificate.

Declaraţiile lui Liviu Pop au fost făcute la finalul unei şedinţe la care au participat conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea şi sindicalişti din învăţământ.

Ministrul Educaţiei a declarat, săptămâna trecută, la Alba Iulia, că manualul de educaţie fizică şi sport pentru elevii de clasa a VI-a a fost aprobat şi nu există contestaţii. Cele trei variante sunt publice pe format electronic, iar astfel şcolile le pot comanda.

Liviu Pop a ajuns duminică în judeţul Vrancea, unde a participat la manifestările de la Mărăşeşti şi a rămas peste noapte la Focşani, iar luni a avut o întâlnire cu reprezentanţi din învăţământ.

 

 

Comenteaza