#nuînnumelemeu. Liderul studenţilor din UBB îi bate obrazul rectorului Ioan Aurel Pop pentru susţinerea "ministrului pamblică". Vezi şi poziţia UBB

#nuînnumelemeu. Liderul studenţilor din UBB îi bate obrazul rectorului Ioan Aurel Pop pentru susţinerea
Prefectul studenţilor din Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) s-a pronunţat pentru o autonomie serioasă a învăţământului şi a cerut explicaţii rectorului Ioan Aurel Pop pentru iniţiativa sa de a-l susţine pe noul ministru al Educaţiei.

45 de rectori din ţară, între care şase din Cluj-Napoca, au semnat o scrisoare deschisă pentru susţinerea lui Valentin Popa, rectorul Universităţii din Suceava, în funcţia de ministru al Educaţiei.

Printre semnatarii acestei scrisori se află Ioan Aurel Pop, rectorul UBB, Alexandru Irimie, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu, Cornel Cătoi, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Radu-Marcel Moraru, rectorul Universităţii de Arte şi Design, Vasile Ţopa, rectorul Universităţii Tehnice şi Vasile Jucan, rectorul Academiei de Muzică Gheorghe Dima, toate din Cluj-Napoca.

În ultimele zile în mediul on line şi în mass media au apărut foarte multe critici la adresa viitorului ministru, fiind relatate greşeli flagrante de exprimare ale acestuia în diverse intervenţii publice. Ulterior s-au înteţit şi observaţiile critice faţă de rectorii universităţilor din ţară care au semnat pentru susţinerea lui Popa.

Prefectul studenţilor din UBB Cluj, Cătălin Hădadea, a susţinut că nu este rolul universităţilor să elogieze un conducător al ministerului şi a cerut explicaţii rectorului UBB pentru semnătura de susţinere a viitorului ministru.

"Nu este rolul universităților să elogieze un vremelnic conducător al ministerului. Importanța și implicarea ministrului în viața universitară a fost și este în continuarea una dintre cele mai importante surse de mediocritate în sistemul educațional.

Învățământul trebuie să posede un cadru legislativ statornic și o autonomie serioasă (după cum zice și legea educației naționale) tocmai veșnica așteptare după noi ordine de ministru sau directive ale unor directori matusalemici dezechilibrează și distruge orice încercare de construcție a unui învățământ rațional și coerent.

Constat cu interes că 30 de iluștri (respectabili bunăoară) din tot atâtea instituții prestigioase "ca braga" majoritatea dintre aceastea pe undeva pe la o stea sau doua , cu câteva excepții ASE sau UPM Târgu-Mureș susțin cu tărie că prof. dr. ing. propus pentru funcția de ministru este cel mai bun.

Ulterior aflăm că demersul (specific oamenilor odihniți) mai este semnat și de alți 15 rectori, de data acesta trecem în rândurile Universităților situate în partea de sus a clasamentului (deocamdată), situația devine din ce în ce mai interesantă deoarece nu cred că a fost un context de vrei, nu vrei bea Grigore agheasmă.

Dacă într-adevăr ultimul update al celor de la Agerpres (oficiosul) este asumat de cei care au fost alăturați listei e oarecum de neînțeles, numele UBB apare pe acea listă, ceea ce este intrigant deoarece persoana care este reprezentantul legal al unei universității, din prima secundă a începerii mandatului său semnează în numele Universității, așadar în numele nostru al tuturor, așteptăm cu interes să vedem motivul pentru care toți ne alăturăm domnului prof. dr. ing", a afirmat Cătălin Hădadea, prefectul studenţilor de la UBB Cluj, într-o postare pe Facebook, intitulată "#nuînnumelemeu".

Rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere despre cum îşi motivează gestul de a-l susţine pe profesorul Valentin Popa pentru noua funcţie de ministru al Educaţiei.

Interesant este faptul că Biroul de presă al UBB Cluj a informat că rectorul instituţiei, Ioan Aurel Pop, nu a semnat nici un document de susţinere pentru noul ministru al Educaţiei, Valentin Popa.

„Domnul rector a spus că nu există niciun document de susţinere semnat de el iar noi ca universitate nu avem niciun fel de angajare în vreun act de susţinere politică. E absolut firesc în momentul în care există un ministru al Educaţiei, oricare ar fi el, să-l susţinem dacă are măsuri pe care le considerăm potrivite pentru învăţământul universitar românesc, iar poziţia pe care o deţine ne permite să-l criticăm în momentul în care ia măsuri pe care le considerăm noi nefavorabile sau nejustificate. Dar despre o susţinere politică a unei instituţii universitare de nivelul UBB nu poate fi vorba", a transmis Biroul de presă al UBB Cluj pentru ZIUA de CLUJ.

Comenteaza