Lucian Bode a pierdut DEFINITIV procesul de la Cluj împotriva UBB, care a decis că și-a plagiat teza de doctorat

Lucian Bode a pierdut DEFINITIV procesul de la Cluj împotriva UBB, care a decis că și-a plagiat teza de doctorat

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a pierdut, joi, un al doilea proces cu Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca în chestiunea tezei sale de doctorat plagiate. Curtea de Apel Cluj i-a respins, vineri, recursul, decizia fiind definitivă.

Ministrul de Interne a pierdut procesul în care a contestat decizia de plagiat luată de Universitatea Babeș-Bolyai.

Lucian Bode a dat în judecată universitatea clujeană și a cerut suspendarea deciziei din luna ianuarie prin care UBB a certificat, în urma unei noi analize - după ce jurnalista Emilia Șercan a semnalat existența unor probleme de plagiat în lucrare - că teza sa este „profund viciată”.

„Curtea de Apel Cluj-Napoca tocmai a respins, în mod definitiv și irevocabil, recursul înaintat dr. Bode în dosarul în care acesta a dat în judecată Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) și a cerut suspendarea deciziei UBB de autosesizare pentru a-i verifica teza și pentru a coopta în comisia de analiză experți externi (pe prof. Bjola, de la Oxford, și pe prof. Fumurescu, de la Huston). Acest dosar a fost pierdut de dr. Bode la Tribunalul Sălaj”, a notat și jurnalista Emilia Șercan pe pagina sa de Facebook

În luna ianuarie, Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai a reanalizat teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, și a ajuns la concluzia că „suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate”, iar „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”.
 
„Pe data de 10 mai, același judecător de la Tribunalul București se va pronunța asupra unui al doilea capăt de cerere din acest dosar, cel referitor la anularea deciziei UBB prin care a stabilit că teza lui dr. Bode este plagiată.
Oricum, luna mai este plină de procese pentru dr. Bode, care nu contestă în niciun proces că a plagiat, ci contestă procedura de emitere a actelor prin care s-a verificat teza sa sau chiar procedura de emitere a deciziei de plagiat, în sine.

Pe 12 mai, Curtea de Apel București se va pronunța pe cererea de suspendare a autosesizării Consiliului Național de Etică aflat în subordinea Ministerului Cercetării. La termenele anterioare, Consiliul Național de Etică nu a fost reprezentat juridic în acest dosar pentru că Ministerul Cercetării, condus de colegul lui dr. Bode, Sebastian Burduja, nu i-a semnat juristului instituției delegație de reprezentare în instanță. Evident, de ce i-ar fi semnat delegație, când dr. Bode e apărat pe toate căile, inclusiv politic?”, spune jurnalista Emilia Șercan.

În 19 mai este termen la Tribunalul Sălaj într-un alt dosar în care Lucian Bode cere anularea deciziei UBB de autosesizare pentru a-i verifica teza și pentru a coopta în comisia de analiză experți externi (pe prof. Bjola, de la Oxford, și pe prof. Fumurescu, de la Huston). În primul, cel pierdut în ianuarie, Lucian Bode cerea doar suspendarea.

Comenteaza