Microbuze noi la debutul anului şcolar. Ce zone vor deservi

Microbuze noi la debutul anului şcolar. Ce zone vor deservi
Mai multe unităţi administrativ-teritoriale din judeţ vor primi microbuze noi la începutul noului an şcolar, în vederea asigurării transportului elevilor.

Şase localităţi din judeţul Cluj vor beneficia de microbuze noi. În urma solicitărilor venite din partea unor unităţi administrativ teritoriale din judeţul Cluj privind nevoia achiziţionării unor microbuze şcolare pentru începerea în bune condiţii a anului de învăţământ 2015-2016, autorităţile au făcut demersurile necesare în vederea suplimentării numărului de mijloace de transport faţă de cele distribuite în cele trei etape anterioare, respectiv în perioada iulie 2014 - august 2015.

Astfel, prin redistribuire, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a mai alocat pentru judeţul Cluj un număr de şase microbuze (tip 16+1 locuri), care vor fi recepţionate în următoarele zile.

Potrivit statisticilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, necesarul la nivelul județului este de 35 microbuze şcolare. Până în prezent, au existat 123 de autoturisme/microbuze şcolare dintre care 79 achiziţionate înainte de anul 2010, iar 44 în perioada 2010-2015, în timp ce în anul şcolar 2014-2015 au primit microbuze 17 unități de învăţământ.

"În total, la noi au fost 25 de solicitări din partea şcolilor şi a administraţiilor locale, am solicitările lista mai departe, iar ministerul a stabilit de pe acea listă cine va primi microbuze. Judeţul Cluj nu se confruntă cu vreo problemă în ceea ce priveşte numărul microbuzelor şcolare; sunt suficiente auovehicule cât să te descurci, însă unele noi prind bine, mai ales având în vedere condiţiile de pe unele drumuri judeţene, se mai reîmprospătează baza materială", a explicat Valentin Cuibus, şeful ISJ Cluj.

Noile autovehicule vor transporta copiii care învaţă la unităţile de învaţământ din localităţile Câţcău, Floreşti, Gilău, Gherla, Săcuieu şi Ţaga şi care, zi de zi, sunt nevoiţi să facă naveta către şcolile din aceste localităţi.

La şcoala din Câţcău învaţă peste 200 de copii, iar o bună parte dintre ei depind de microbuzul şcolar, care face zilnic câte 2-3 curse. La fel şi în comuna Ţaga, unde învaţă în jur de 150 de copii.

Ba mai mult, primarul din Ţaga, Romulus Mîrza, spune că ar fi avut nevoie de un autovehicul cu o capacitate mai mare, însă va încerca să găsească o soluţie de compromis, una din posibilele rezolvări fiind funcţionarea în paralel a celor două microbuze. Până acum, copiii erau transportaţi cu un microbuz primit în anul 2008.

Comenteaza