Mini biblioteci în Grădina Botanică. Clujenii pot dona sau împrumuta cărți

Mini biblioteci în Grădina Botanică. Clujenii pot dona sau împrumuta cărți

Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții și a Drepturilor de Autor, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” inaugurează astăzi mini biblioteci în Grădina Botanică din Cluj-Napoca. 

Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor este sărbătorită în întreaga lume, din anul 1995, la inițiativa UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură), în data de 23 aprilie.

Cu această ocazie, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, anunță inaugurarea de mini biblioteci în Grădina Botanică „Alexandru Borza” Cluj. 

Evenimentul va avea loc în data de 20 aprilie 2022, de la ora 11:00, în prezența managerului Bibliotecii Județene și a reprezentanților Grădinii Botanice „Alexandru Borza” Cluj.

Scopul inițiativei este de a încuraja lectura pentru toate vârstele în spațiile publice, de a promova beneficiile lecturii, biblioteca și activitățile pe care aceasta le organizează. Așa cum Grădina Botanică își cultivă cu grijă plantele, la fel și biblioteca dorește să cultive cu atenție relația carte-cititor, inclusiv în spații neconvenționale.

Aceste mini biblioteci sunt organizate pentru vizitatorii Grădinii Botanice, cărțile se pot citi pe loc sau se pot împrumuta pentru acasă. Oricine dorește poate dona cărți pentru mini biblioteci, lăsându-le în spațiul destinat acestora.

Comenteaza