Ministrul Cercetării: Circa 270 de olimpici pot obţine burse de până la 3.500 de euro pe an dacă vor studia la universităţile din ţară

Ministrul Cercetării: Circa 270 de olimpici pot obţine burse de până la 3.500 de euro pe an dacă vor studia la universităţile din ţară
Ministrul Cercetării şi Inovării, Lucian Georgescu, a declarat, luni, la Galaţi, în deschiderea noului an şcolar, că aproximativ 270 de olimpici pot beneficia de burse de până la 3.500 de euro pe an dacă studiază la universităţile din România, banii urmând să ajungă la ei, cel mai probabil, în mai multe tranşe.

Ministrul Lucian Georgescu a afirmat că s-a aprobat finanţarea privind acordarea de burse olimpicilor care devin studenţi ai universităţilor româneşti şi îşi iau angajamentul că vor rămâne să studieze în cadrul acestora până la absolvire.

"Finanţarea este aprobată, aşteptăm finalizarea înscrierilor la universităţile din România, ceea ce va fi în jur de 1 octombrie, pentru a vedea situaţia exactă, să ştim câţi dintre olimpici sunt cu contracte de studii în universităţi. Bursa este de 3.500 de euro pe an pentru locul I la olimpiada internaţională, de 3.000 la naţională şi coboară, iar studentul trebuie să fi obţinut cel puţin odată această poziţie, la o olimpiadă naţională sau internaţională(...) La ora actuală, bugetul e construit pentru absolut toţi olimpicii care ar putea să se înscrie anul acesta la universităţi în România. Avem buget pentru toţi, avem în jur de 250-270 de oameni care ar putea să se înscrie, care ştim noi că îndeplinesc condiţiile", a spus Lucian Georgescu, ministrul Cercetării şi Inovării, potrivit news.ro.

Lucian Georgescu a mai explicat că, pe lângă aceşti bani, studenţii din universităţile care vor efectua activităţi de cercetare vor beneficia şi de alte finanţări.

Comenteaza