News alert Ministrul Educaţiei, audiat pe tema reducerii numărului de locuri bugetate-. UBB Cluj pierde 277

Ministrul Educaţiei, audiat pe tema reducerii numărului de locuri bugetate-. UBB Cluj pierde 277

Comisia pentru învăţământ din Camera Deputaţilor a decis, marţi, audierea ministrului Educaţiei, Valentin Popa, pe tema deciziei privind reducerea numărului de locuri bugetate pentru programele de licenţă, masterat şi doctorat la opt universităţi.

"Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor a acceptat solicitarea mea de a-l audia pe ministrul Educaţiei, domnul Valentin Popa. Motivele audierii sunt reducerea numărului de locuri bugetate la un număr de opt universităţi de top din România. Acest demers al ministerului a fost primit de către societatea civilă, de studenţi şi de mediu academic, inclusiv de profesori, a fost primit într-un mod critic. Audierea ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, la următoarea comisie, posibil marţi. A fost un vot în unanimitate de a-l audia pe ministrul Educaţiei. Sunt foarte mulţi colegi care consideră că decizia ministerului este greşită, indiferent de spectrul politic din care fac parte", a declarat deputatul PNL Sorin Moldovan, membru al comisiei şi cel care a iniţiat demersul.

El a ţinut să menţioneze că printre cele opt universităţi afectate de decizia Ministerului Educaţiei se numără şi Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, unitate de învăţământ superior care va pierde, a spus Moldovan, 277 de locuri.

"Întâmplător sau nu, printre ele (cele opt universităţi - n.r.) se numără şi cele care nu au semnat pentru susţinerea ministrului la momentul numirii sale la Educaţie", a subliniat Moldovan.

Liberalul a mai spus că un alt subiect care urmează să fie abordat în cadrul audierii este organizarea bacalaureatului.

"S-a ridicat această problemă în comisie ca pe lângă scandalul acesta cu universităţile să fie audiat ministrul şi pe problematica de la bacalaureat, organizarea bacalaureatului de anul acesta. Deocamdată, cam astea au fost solicitările, însă, principala solicitare de audiere a fost legată de acest subiect cu alocarea locurilor bugetate în anul universitar 2018-2019", a precizat Moldovan. 

Comenteaza