Ministrul Educaţiei: Niciun material auxiliar nu mai este valabil începând de astăzi

Ministrul Educaţiei: Niciun material auxiliar nu mai este valabil începând de astăzi
Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a spus că a constatat că ordinul de ministru emis în 2002, care stătea la baza materialelor auxiliare, nu a mai fost actualizat, el anunţând că de astăzi nu mai este valabil niciun auxiliar.

"Începând de astăzi, auxiliarele nu mai sunt valabile. Niciun material auxiliar nu este omologat, iar în maximul 30 de zile, o comisie va elabora normale metodologice care vor sta la baza avizării şi acreditării acestor auxiliare, astfel încât să avem o zonă clară a acestora", a declarat Liviu Pop, într-o conferinţă de presă.

Acesta a afirmat că de evaluarea acestor materiale auxiliare se va ocupa Ministerul Educaţiei, doar dacă va avea avizul conform al inspectoratului şcolar şi al asociaţiei de părinţi din unitatea de învăţământ.

"Fac apel către edituri să nu mai transmită niciun material pentru că nu sunt omologate", a mai spus acesta.

În ceea ce priveşte manualele pentru anul şcolar 2017-2018, ministrul Educaţiei a spus mai sunt 30 de zile până la începerea şcolii şi că licitaţia pentru manuale este în curs. "Consiliul pentru contestaţii a dat răspunsuri, am înţeles că urmeazăşi altele vineri sau luni. Vom lua o decizie după ce avem aceste răspunsuri. Vreau să îi asigur pe părinţi că vor fi manuale până pe 11 septembrie", a mai explicat acesta.

 

sursa: realitatea.net

Comenteaza