Mircea Miclea, despre vacanța de o lună: E aberant. Cum explici elevilor din sate că trebuie să stea o lună în vacanță?

Mircea Miclea, despre vacanța de o lună: E aberant. Cum explici elevilor din sate că trebuie să stea o lună în vacanță?
| Foto: edupedu.ro

Fostul ministru al educaţiei, profesorul clujean Mircea Miclea, consideră că extinderea vacanței de primăvară la o lună de zile este una greșită și spune că o soluție era ca în perioada dintre vacanțele de Paștele Catolic și cel Ortodox cursurile să se țină online.

“Bănuiesc că inițial s-au gândit doar la București, pentru că are o rată de infectare foarte mare și ca să nu îl închidă atunci au venit cu soluția asta de vacanță de o lună. Dar cum explici elevilor din sate și sătuce că trebuie să stea o lună în vacanță? În baza a ce? E ilogic să închizi peste tot. E aberant“, a declarat Mircea Miclea, pentru Radio Europa Liberă.

“O soluție era să învețe online toți elevii în perioada dintre vacanțele de Paștele Catolic și cel Ortodox și în același timp să se prelungească acest an școlar. Ideea de a prelungi pentru restul claselor, nu pentru clasele care dau examene, era o idee foarte bună și era o modalitate de a recupera din ce s-a pierdut“, a precizat Miclea, conform Edupedu.ro. “Ar trebui prelungită perioada acum și început mai devreme în septembrie”, a mai spus fostul ministru al Educației.

Reamintim că, potrivit celui mai recent anunț al ministrului Educație, Sorin Cîmpeanu, toți copiii de la grădiniță și elevii din clasele primare și clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a vor avea o vacanță de o lună în aprilie, din 2 aprilie până pe data de 4 mai, anul școlar se va încheia pe 25 iunie. Elevii din anii terminali, clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a, termină școala pe 11, respectiv 4 iunie, au două vacanțe de Paște și cursuri 100% online timp de 14 zile între acestea, iar Evaluarea Națională și Bacalaureatul rămân la datele anunțate deja, cu o modificare la BAC, unde probele de competențe vor fi echivalate.

Comenteaza