Noi cazuri COVID în școlile din Cluj. Câţi elevi şi profesori sunt infectați

Noi cazuri COVID în școlile din Cluj. Câţi elevi şi profesori sunt infectați

În ultima săptămână, în școlile și grădinițele din Cluj au fost confirmate noi cazuri de COVID-19, iar în zeci de clase cursurile se desfășoară online.

Inspectoratul Școlar Cluj a actualizat datele privind situația epidemiologică și rata de vaccinare în școlile și grădinițele din județ.

Astfel, 78,86% din personalul din învățământ este vaccinat, reprezentând 9.371 de persoane. În urmă cu o săptămână erau 9.325, ceea ce înseamnă că s-au mai vaccinat 46 de angajați din învățământ.

În prezent, în județ sunt confirmați cu noul coronavirus 77 de elevi/preșcolari, cu 8 mai mulți față de săptămâna trecută. În rândul profesorilor/personalului din învățământ sunt 25 de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2, cu doar unul în plus față de raportarea anterioară.

În județul Cluj, în perioada 13-17 decembrie 2021, s-au aplicat 91.958 de teste non-invazive și s-au identificat 13 elevi cu rezultate pozitive.

Potrivit informațiilor comunicate de la nivelul unităților școlare, 3 elevi au fost reconfirmați ca fiind pozitivi prin retestarea PCR, 8 elevi au primit rezultatul negativ prin testarea PCR, iar 2 rezultate sunt în curs de verificare prin retestare cu teste PCR.

În ceea ce privește funcționarea, în 441 de școli/grădinițe activitatea se desfășoară exclusiv față în față, 47 de clase/grupe fac cursurile exclusiv online.

Comenteaza