Noi școli închise la Cluj ca urmare a creșterii numărului de infectări

Noi școli închise la Cluj ca urmare a creșterii numărului de infectări

În prezent, peste 300 de unități de învățământ din Cluj funcționează în scenariul roșu.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

De ieri până azi, alte 8 unități de învățământ din Cluj au fost trecute în scenariul 3 de funcționare, iar numărul celor în care predarea se face în scenariul verde, adică față în față, a coborât sub 100 (mai puțin de un sfert din totalul școlilor/grădinițelor din județ).

Astfel, conform Inspectoratului Școlar Județean Cluj, vineri, la nivelul judeţului, situația era următoarea:

  • în 313 unități de învățământ cursurile s-au ținut online, după scenariul 3 (roşu),
  • 12 unități de învățământ au funcționat în scenariul 2 (galben), adică hibrid, care presupune participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a,
  • în 98 de unități de învățământ preuniversitar din județ s-a aplicat scenariul 1 (verde), adică participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Clujul a înregistrat în ultimele 24 de ore alte 722 de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus, iar rata infectărilor în județ a ajuns la 5,92 la mia de locuitori. De asemenea, în prezent, la Cluj, sunt confirmați pozitiv în total 270 elevi și profesori din 83 de unități de învățământ.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza