News alert Noile scenarii de funcționare în școli. Cîmpeanu: Rămân deschise până la pragul de 6 la mie

Noile scenarii de funcționare în școli. Cîmpeanu: Rămân deschise până la pragul de 6 la mie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri, după ședința de lucru de la Guvern, că școlile rămân deschise până la incidența de 6 cazuri de coronavirus la mia de locuitori.

"Școlile trebuie să se deschidă primele și să se închidă ultimele", a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu și a anunțat că în ședința de vineri s-a "agreat" ca școlile "să rămână deschise până la pragul de 6 la mie".

"În cazul în care se va trece peste acest prag, persoanele nevaccinate nu vor fi dezavantajate, dar vor exista beneficii pentru cei vaccinaţi", a mai spus ministrul.

Acesta a subliniat că peste pragul de 6 la mie "lucrurile se vor întâmpla în funcţie de vârstă şi de specificul activităţii". 

"Peste pragul de 6 la mie, lucrurile se vor întâmpla separat, iar la carantină se oprește întreaga activitate. Sper că nu vom ajunge la pragul de 6 la mie".

"Luăm în calcul ca preșcolarii să poată participa la procesul educațional la peste 6 la mie, elevii mai mari să treacă în online. De la clasa a VII-a mai sus vom vedea dacă modificăm regula și dăm beneficii elevilor vaccinați să vină la școală cu prezență fizică. (...) Predarea online și scenariul hibrid vor fi evitate pe cât se poate", a mai spus Cîmpeanu.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a spus că prioritatea tuturor este menținerea școlilor deschise cât mai mult timp posibil, "dar copiilor trebuie să le oferim un cadru sigur ca transmiterea să rămână cât mai mică posibil".

Purtarea măștii în școală va rămâne obligatorie pentru copiii peste 6 ani, dar doar în interior. Activitățile sportive sunt încurajate să aibă loc în spații deschise.

Comenteaza