Numărul candidaților înscrişi la Babeş-Bolyai se apropie de 16.000

Numărul candidaților înscrişi la Babeş-Bolyai se apropie de 16.000
15.700 de absolvenţi de liceu şi-au depus dosarele de înscriere pentru studiile la nivel licență - învățământ cu frecvență și la distanță, în perioada 12-22 iulie, numărul candidaților înscriși fiind cu peste 1.000 mai mare decât cel înregistrat în sesiunea de admitere din vara anului trecut.

Potrivit unui comunicat al Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), în aceeaşi perioadă, 3.700 de candidați și-au depus dosarele pentru unul dintre locurile oferite la nivelul programelor de master. Majoritatea facultăților UBB au încheiat deja perioada de înscriere, iar rezultatele finale ale concursului de admitere vor fi cunoscute până la sfârșitul acestei luni.

Perioada de admitere la UBB este cuprinsă între 12 și 31 iulie, toate informaţiile necesare candidaţilor fiind accesibile la adresa admitere.ubbcluj.ro. Absolvenţii de liceu au la dispoziţie aproape 5.000 de locuri bugetate, 9.200 de locuri în regim cu taxă și 2.650 de locuri pentru învățământul la distanță și învățământul cu frecvență redusă.

Oferta UBB pentru absolvenţii de facultate care doresc să se înscrie la master cuprinde 3.500 de locuri la buget, 6.600 la taxă și 900 pentru învățământul cu frecvență redusă. Pe întreaga perioadă a admiterii, UBB pune la dispoziţia candidaţilor 440 de locuri în căminele proprii din Campusul Studențesc Hasdeu.

Comenteaza