Numărul şcolilor incluse în programul "Masă caldă" crește de la 300 la 350

Numărul şcolilor incluse în programul "Masă caldă" crește de la 300 la 350

Guvernul a aprobat miercuri o Ordonanță de Urgență prin care numărul şcolilor incluse în programul "Masă caldă" a fost crescut de la 300 la 350.

"Este un lucru extrem de important, în fiecare judeţ numărul şcolilor care vor beneficia de Programul 'Masă caldă' este cel puţin dublu. Există judeţe în care numărul şcolilor beneficiare se triplează. Aceasta este o măsură importantă, deoarece, de foarte multe ori, masa face diferenţa între decizia părinţilor de a-şi trimite copiii la şcoală şi de a nu-şi trimite copiii la şcoală", a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Masă caldă în șase școli din Cluj

În prezent, în județul Cluj beneficiază de o masă elevii de la Școala Gimnazială "Emil Isac" și Colegiul de Servicii în Turism "Napoca" din Cluj-Napoca și Școala Gimnazială "Avram Iancu" din Beliș, Liceul Teoretic "Gelu Voievod" din Gilău, Liceul Tehnologic "Vlădeasa" din Huedin și Școala Gimnazială Pelaghia Roșu din Mărișel.

Prin acest program, elevii primesc o masă caldă pe zi, sau, după caz, un pachet alimentar, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.

Comenteaza