O echipă a UBB Cluj participă la cel mai mare festival de artă media din lume

O echipă a UBB Cluj participă la cel mai mare festival de artă media din lume
| Foto: Facebook/UBB Cluj

Studenții și cadrele didactice de la masterul Digital Interactive Arts din cadrul Facultății de Teatru și Film a UBB Cluj-Napoca, participă cu un proiect la cel mai important festival de artă media din lume, Ars Electronica.

„Who owns the Truth?” / „Cine deține adevărul?” este întrebarea care dă titlul celui mai important festival de artă media din lume, Ars Electronica, desfășurat în perioada 6 – 10 septembrie 2023 la Linz (Austria) și la care studenții și cadrele didactice de la masterul Digital Interactive Arts, din cadrul Facultății de Teatru și Film cu un proiect ce caută nu atât răspunsurile, cât provocările pe care le propune întrebarea-generic.

„Reverse Manipulation”, proiectul echipei DIA, vizează una dintre cele mai dezbătute probleme astăzi: manipularea și modurile creative de a o aborda și comenta. Dublul sens al titlului se referă la diferite modalități de a contracara manipularea (prin mass-media/media socială), dar, în același timp, presupune manipularea asumată ca act artistic. De la Inteligență Artificială, la Augmented Reality, la Virtual Reality, la producțiile video, lucrările vorbesc despre relația complicată dintre imagine, imaginație, dialog critic și adevăr.

„Ars Electronica este cel mai vechi și cel mai important festival de artă media din lume, locul în care se lansează cele mai noi direcții și tendințe în arta și tehnologia contemporană. Vom participa în secțiunea Campus, într-un context academic extrem de prestigios, expunând alături de membri ai unor universități precum: University of Chicago (USA), University College London (UK), Bauhaus-Universität Weimar (DE), University of Salzburg (AT), School of the Art Institute of Chicago (US), University of Paris 8 | Vincennes – Saint-Denis (FR), Korea National University of Art (KR), University of Arts Bremen (DE) etc.”, spun reprezentanții echipei UBB.

Echipa este formată din conf. univ. Horea Avram (curator), prof. univ. dr. Rodica Mocan (coordonator proiect), lect. spec. drd. Cristina Pop-Tiron (manager producție, artist), lect. spec. drd. Andra Purdea (artist), Lucia Codreanu (artist), Ana-Maria Bocăniciu (artist), Florin Marc (artist), Toma Bărbulescu (artist).

Detaliile complete ale festivalului pot fi consultate AICI.

Comenteaza