O echipă de studenți ai UBB Cluj, medaliată la competiția de studii de caz de la Madrid

O echipă de studenți ai UBB Cluj, medaliată la competiția de studii de caz de la Madrid
| Foto: UBB

O echipă de studenți ai Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a obținut două medalii în cadrul unei competiții internaționale de studii de caz, desfășurată la Madrid.

Competiția a avut loc în perioada 18-23 februarie 2024 în Madrid și a constat din două probe de concurs separate, o probă care s-a derulat pe parcursul unei săptămâni, respectiv una de 24 de ore.

Potrivit UBB, această echipa a fost singura care a reușit să se califice în finala ambelor probe ale competiției.

În concursul organizat de IE Business School din capitala Spaniei, în care probele au constat în elaborarea unor planuri strategice pentru două companii, echipa românească a concurat cu altele de la școli de finanțe și afaceri din SUA, Germania, Mexic și Spania.

Conform sursei citate, echipa UBB a obținut primul loc la prima probă și locul al treilea în cea de-a doua probă a competiției.

În cadrul primei probe a competiției echipele participante au avut sarcina să dezvolte o strategie pe termen scurt și pe termen lung pentru compania Sushita, o rețea de restaurante din Spania, iar cea de a doua probă a constat în elaborarea unui plan strategic pentru grupul hotelier Radisson în scopul expansiunii acestuia în regiunea asiatică.

Echipa a fost alcătuită din studenții Antal András (Finanțe și bănci, anul 3), Bugár Anna (Finanțe și bănci, anul 3), Kovács Kata (Finanțe și bănci, anul 3), respectiv Tófalvi Krisztián (Informatică economică, anul 2). Ei au fost coordonați de profesorul Szász Levente și pregătiți în colaborare cu alte două cadre didactice, Rácz Béla-Gergely și Györfy Lehel. 

Echipa clujeană a concurat cu universități din SUA, Germania și Mexic în cadrul preliminariilor din prima rundă, calificându-se în finala competiției unde a reușit să se urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, devansând gazdele de la IE Business School (Spania), respectiv echipa studențească de la Frankfurt School of Finance & Management (Germania).

Această probă a fost urmată de o rundă în care echipele au avut la dispoziție doar 24 de ore pentru elaborarea soluțiilor, iar echipa clujeană a demonstrat din nou o performanță solidă, câștigând grupa prelimară în fața unor echipe studențești din Spania și din Mexic, obținând în final locul trei al competiției. Această probă a fost câștigată de BI Norwegian Business School (Norvegia), locul doi fiind obținut de studenții de la University of Southern California, Marshall School of Business (SUA).

„De fiecare dată când participăm la astfel de competiții prestigioase la nivel internațional, este îmbucurător să constatăm faptul că nivelul calitativ al actului educațional din cadrul UBB permite studenților noștri să concureze de la egal la egal cu echipe studențești reprezentând universități globale de top, și chiar reușim din când în când să ne clasăm pe podiumul acestor întreceri. De această dată organizatorii din Spania au remarcat faptul că UBB a fost singura universitate care a avut o performanță constantă, reușind să se claseze pe podium în cadrul ambelor probe ale concursului. Această performanță consistentă e cu atât mai remarcabilă, cu cât performanța echipelor studențești este jurizată de câte un panel alcătuit din reprezentanți ai mediului de afaceri și ai mediului academic global”, a declarat coordonatorul echipei, profesorul Szász Levente, prodecanul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor. 

Comenteaza