O scoala altfel: accentul cade pe abilitatile copiilor, iar materiile pot fi alese in functie de preferinte

O scoala altfel: accentul cade pe abilitatile copiilor, iar materiile pot fi alese in functie de preferinte
Anual, zeci de copii ajung sa studieze la universitati de top din Marea Britanie, dupa ce urmeaza cursurile Transylvania College, singura scoala din Romania acreditata pe curiculum romanesc, curriculum national al Angliei si curriculum Cambridge.

Activitatile se desfasoara intr-un campus modern, la standarde internationale. Cladirile gazduiesc sali de clasa si laboratoare dotate cu tehnologie de ultima ora, o biblioteca interactiva, o sala de arte si multe alte spatii concepute special pentru nevoile micutilor.

"Oferim oportunitatea elevilor de a studia ceea ce le place si de a-si descoperi pasiunile in scoala, de a le imbina cu partea academica. Spre exemplu, daca un elev este pasionat de robotica, poate sa isi descopere si sa isi dezvolte aceasta pasiune.  Evaluarea se face zi de zi, prin modul in care se pregatesc elevii, prin modul in care invata ei in timpul programului la scoala, ca dupamasa sa se poata concentra pe alte activitati, evaluarea se face de doua ori pe an", explica Ruxandra Mercea, director executiv Transylvania College.

La cursuri, accentul se pune pe abilitatile si pe inclinatiile copiilor, iar faptul ca pot sa isi aleaga materiile in functie de preferinte este unul din elementele le ofera copiilor placerea de a studia.

Iata ce spun elevii Transylvania College:

"Din punctul meu de vedere scoala asta e o oportunitate foarte buna pentru mine, avand in vedere ca de la liceu pot sa imi aleg materiile pe care vreau sa le fac, pe profilul pe care vreau sa profesez mai incolo"

"Imi place foarte mult ca nu avem doar ore, matematica, engleza sau romana, ci avem si activitati extracuriculare"

"Avem posibilitatea de a ne alege materiile si, in plus, majoritatea profesorilor sunt mai calzi, mai deschisi si incearca sa adopte tehnici mult mai practice si mai interactive de predare"

Cei mai multi dintre absolventii promotiei 2015 se pregatesc sa plece in toamna la studii in strainatate, 75% alegand universitati de top din Anglia, asta in timp ce altii au ales sa studieze in Romania, Australia, Germania sau Olanda.

Comenteaza