Pandemia închide școlile. Elevii din peste 3300 de unităţi de învăţământ, trimişi acasă de coronavirus

Pandemia închide școlile. Elevii din peste 3300 de unităţi de învăţământ, trimişi acasă de coronavirus
| Foto: edupedu.ro

Ministerul Educaţiei și Cercetării (MEC) a furnizat datele oficiale despre situaţia şcolilor afectate de coronavirus. Peste 3300 de unități de învățământ se află în Scenariul 3 și își desfășoară cursurile online, iar apoape 5000 se află în Scenariul 2, în care orele online se îmbină cu cele din clasă.

În conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare judeţene și al municipiului București, miercuri, la ora 12,00, se înregistra următoarea situaţie:

* 9.304 unităţi de învăţământ în Scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

* 4.959 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecţie.

* 3.393 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3; implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activităţi/lecţii online. Dintre cele 3.393 de unităţi aflate în această situaţie, 385 figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 3.008 - ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare, afirmă MEC.

Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică și Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

MEC reamintește că, potrivit ordinului comun al ministrului Educaţiei și Cercetării și al ministrului Sănătăţii, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate - numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Comenteaza