Patru cazuri pozitive în școlile din Cluj, după prima zi de testare pe bază de salivă. Câte au fost confirmate

Patru cazuri pozitive în școlile din Cluj, după prima zi de testare pe bază de salivă. Câte au fost confirmate

Patru elevi au avut un rezultat pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2 în urma primei zile de testare în școli cu testele rapide pe bază de salivă.

Luni, 6 decembrie 2021, a fost prima zi în care testarea elevilor a început efectiv în județul Cluj. 

În urma testării, patru elevi au fost depistați pozitiv. Trei dintre aceștia provin de la două școli din Cluj-Napoca - doi de la Liceul de Arte Plastice ”Romulus Ladea” și o elevă de la Liceul Teologic Adventist ”Maranatha”, iar unul este de la Școala Gimnazială Palatca, comuna Palatca.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Cluj, ulterior, prin retestarea PCR, trei dintre elevii identificați au fost reconfirmați pozitiv, iar unul a ieșit negativ.

Majoritatea unităților de învățământ din Cluj au optat pentru testare la domiciliu, mai exact 383 de unități de învățământ, din totalul celor 443 de unități existente în rețeaua școlară a județului.

Testele pentru salivă au fost distribuite școlilor la finalul săptămânii trecute, iar luni dimineață a început testarea. Procedura urmează să se repete joi.

În cazul în care testul de salivă este pozitiv, rezultatul trebuie confirmat cu un test PCR. În țară, după prima zi de testare, au fost înregistrate 86 de teste pozitive. Conform ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, până marți au fost confirmate PCR un număr de 16 cazuri, alte 22 au fost infirmate prin teste PCR, iar "pentru restul nu au fost încă raportate rezultatele".

 

 

Comenteaza