Peste 1.400 de candidați de la UMF Cluj au suținut examenul de Rezidențiat. Câte posturi sunt la nivel național?

Peste 1.400 de candidați de la UMF Cluj au suținut examenul de Rezidențiat. Câte posturi sunt la nivel național?
| Foto: UMF Cluj-Napoca

Concursul de rezidenţiat s-a desfășurat azi, 20 noiembrie, iar în acest an au fost înscriși 10.330 de candidaţi, dintre care peste 5.800 vor concura pe locuri şi posturi din cadrul unităţilor sanitare din subordinea Ministerului Sănătăţii.
 

Peste 1.400 de candidați la Cluj

Anul acesta s-au înscris la concurs 10.330 de candidaţi. Aceştia vor concura pentru un număr de 5.866 locuri şi posturi din cadrul unităţilor sanitare aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii şi a autorităţilor publice locale, pentru cele 3 domenii de pregătire: 4.734 locuri şi posturi pentru domeniul medicină, 621 locuri pentru domeniul medicină dentară şi 511 locuri şi posturi pentru domeniul farmacie.

La Cluj-Napoca, s-au înscris 1.432 de candidați: 771 de absolvenți de Medicină, 278 de absolvenți de Medicină dentară și 383 de absolvenți de Farmacie.

Examenul scris a început azi, duminică, 20 noiembrie, la ora 10.00, și a avut o durata de 4 ore și s-a susținut în trei domenii: medicină, medicină dentară și farmacie. Acesta s-a desfășurat sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul. Candidații au primit rezultatele pe loc, după încheierea examenului, corectarea grilelor realizându-se în mod electronic.

Pentru a asigura condiții optime pentru candidați și pentru a respecta distanțarea fizică, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a pregătit 13 săli de examen, în mai multe locații din Cluj-Napoca: amfiteatrele proprii, amfiteatre ale Universității Babeș-Bolyai și sala polivalentă BT Arena.

Examenul național de intrare în rezidențiat este una dintre cele mai importante etape din viața unui viitor medic sau farmacist și, din acest motiv, universitatea noastră va privi cu maximă seriozitate modalitatea de organizare a acestui concurs, acționând preventiv şi cu responsabilitate, în beneficiul candidaților. Și în acest an va fi o concurență mare pentru posturile și locurile scoase la concurs și le dorim mult succes tuturor candidaților - prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”  Cluj-Napoca.

Facultatea de Medicină de la Cluj, lider pe toate „palierele” la Rezidențiatul de anul trecut

Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

La concursul de rezidențiat de anul trecut, cele mai mari punctaje din țară și cea mai mare rată de promovare, în toate cele trei domenii -  medicină, medicină dentară și farmacie - au fost obținute de către absolvenții Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Concursul s-a desfăşurat în şase centre universitare medicale: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Concursul a avut o durată de 4 ore, în care trebuie rezolvate teste de tip grilă cu 200 de întrebări.

Echipa Ministerului Sănătăţii ia toate măsurile pentru a evita apariţia de disfuncţionalităţi în procesul de organizare, pentru ca toţi candidaţii să beneficieze de aceleaşi condiţii optime de desfăşurare a concursului.

Informații suplimentare, pe site-ul oficial al concursurilor naționale de rezidențiat: https://rezidentiat.ms.ro/

 

Comenteaza