Peste 200 de școli din Cluj, în scenariul roșu. Câţi elevi şi profesori sunt infectaţi cu COVID

Peste 200 de școli din Cluj, în scenariul roșu. Câţi elevi şi profesori sunt infectaţi cu COVID

La șase săptămâni de la deschiderea noului an școlar, peste 200 de elevi și cadre didactice din Cluj sunt infectate cu noul coronavirus, iar aproape jumătate din școli și grădinițe au trecut în scenariul 3.

Potrivit Prefecturii Cluj, vineri, numărul cazurilor confirmate în școlile din județ a ajuns la 215, cu 35 mai multe față de cele raportate la începutul acestei săptămâni. Este vorba de 134 de elevi, din 64 de școli și de 81 cadre didactice din 59 de unități de învățământ.

De asemenea, în prezent, 207 de unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj funcționează cu predare exclusiv online, asta după ce luni doar 31 funcționau în scenariul roșu.

Astfel, conform Inspectoratului Școlar Județean Cluj, vineri, la nivelul judeţului, situația a fost următoarea:

- în 207 de unități de învățământ cursurile s-au ținut online, după scenariul 3 (roşu),
- 30 de unități de învățământ au funcționat în scenariul 2 (galben), adică hibrid, care presupune participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a,
- în 186 de unități de învățământ preuniversitar din județ s-a aplicat scenariul 1 (verde), adică participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Cluj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

 

Comenteaza