Peste 400 de profesori din Cluj, la examenul de Definitivat

Peste 400 de profesori din Cluj, la examenul de Definitivat

Peste 400 de cadre didactice au participat, miercuri, la Cluj-Napoca, la proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2021.

La nivelul județului Cluj, dintre cei 454 de candidați cu drept de participare la proba scrisă, au fost prezenți 441 de candidați, iar 13 candidați au absentat.

Conform metodologiei de concurs, care permite acest lucru, la nivelul județului Cluj, 5 candidați au decis să se retragă din motive personale și nu s-au înregistrat situații de fraudă sau tentativă de fraudă.

De la nivelul județului Cluj, spre centrele de evaluare, organizate la nivel național, au fost transmise 436 de lucrări, pentru evaluare și notare.

Subiectele și baremele de evaluare se vor afișa astăzi, 15 iulie 2021, pe site-ul subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.  După finalizarea probei scrise, subiectele și baremele de evaluare se vor afișa și la avizierul centrului de examen, organizat la nivelul județului Cluj.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 21 iulie 2021, în centrul de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrul de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 21 iulie 2021 și 22 iulie 2021. Rezultatele finale se vor afișa la centrul de examen din județul Cluj, Colegiul Național „George Coșbuc”, Cluj-Napoca și pe site-ul definitivat.edu.ro., în data de 28 iulie 2021.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, medie care trebuie să fie cel puțin  8 (opt) pentru promovarea examenului național de definitivare în învățământ.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul principal al acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Comenteaza