Petiția “Cursuri de prim ajutor în școli. Urgent!”, zeci de mii de semnături în 3 zile. Inițiativa, lansată după moartea elevei din Cluj, înecată cu un jeleu

Petiția “Cursuri de prim ajutor în școli. Urgent!”, zeci de mii de semnături în 3 zile. Inițiativa, lansată după moartea elevei din Cluj, înecată cu un jeleu

Peste 40.000 de persoane au semnat, în doar câteva zile, petiția Cursuri de prim ajutor în școli. Urgent! inițiată de Declic și le cer senatorilor să includă cursurile de prim ajutor în proiectele legilor Educației. 

După cazul tragic al fetiței care a murit înecată cu un jeleu (detalii AICI), Declic a inițiat o petiție în care le cere senatorilor să includă cursurile de prim ajutor în proiectele legilor Educației. Aceasta a fost  semnată deja de peste 40.000 de persoane în doar trei zile de la lansare.

Proiectele legilor Educației au trecut, miercuri, de Camera Deputaților și vor fi discutate în Comisia de Învățământ de la Senat, iar votul final ar fi pe 22 mai, potrivit vicepreședintelui Senatului, Sorin Cîmpeanu.

În petiția “Cursuri de prim ajutor în școli. Urgent!” se menționează că “România este pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește persoanele care știu să acorde primul ajutor. De aceea, introducerea cursurilor de prim ajutor în școli, pentru profesori, personalul auxiliar și elevi, este esențială. Manevrele de prim ajutor salvează vieți, dar pentru asta trebuie învățate, chiar de pe băncile școlii”.

„În prezent, 80% dintre români nu știu cum să acorde primul ajutor. Am văzut asta și în cazul tragediei de la Cluj, unde o fetiță a murit după ce s-a înecat cu un jeleu și nimeni nu a aplicat manevra Heimlich. Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete. Senatorii au acum șansa să salveze mii de vieți, dacă introduc în pachetul Legilor Educației cursurile de prim ajutor. Este un pas spre normalitate, aceste cursuri se predau în toate țările cărora le pasă de cetățeni”, a declarat Anduța Karetsou, reprezentant Declic.

Manevrele de prim ajutor salvează vieți, dar pentru asta trebuie învățate, chiar de pe băncile școlii, subliniază inițiatorii petiției.

Comenteaza