Planuri mari în învăţământ: reevaluarea programelor şcolare, manuale noi, internet în clasă

Planuri mari în învăţământ: reevaluarea programelor şcolare, manuale noi, internet în clasă
Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a anunţat, joi, în cadrul unei conferiţe de presă, că îşi doreşte să reevalueze programele şcolare până la manualul fiecărei generaţii şi să urgenteze reînoirea manualelor, astfel încât elevii din clasele IX-XII să primească manuale noi "până în 2019-2020 şi nu până în 2026".

Ministrul Educaţiei a mai anunţat că îşi doreşte să reevalueze programele şcolare până la manualul fiecărei generaţii şi să urgenteze reînoirea manualelor, astfel încât elevii din clasele IX-XII să primească manuale noi "până în 2019-2020 şi nu până în 2026", cât este termenul actual al procesului de schimbare a acestora.

Pavel Năstase a mai declarat că orodonanţa 81 care este inclusă în metodologia pentru învăţământul dual a trecut de Camera Deputaţilor şi urmează să intre şedinţa de plen a Senatului, scrie Mediafax.

„Avem două ordine de ministru care au fost date deja, care se ocupă de organizarea admiterii în învăţământul dual, deci practic pentru învăţământual dual în acest moment sunt puse la punct toate metodologiile, regulamentele şi organizarea, astfel încât începând din anul şcolar 2017-2018 să dăm drumul la această formă de învăţământ", a mai declarat ministrul Educaţiei, Pavel Năstase.

În ceea ce priveşte internetul în şcoli, Pavel Năstase a spus că „în acest moment există internet la punct fix în toate şcolile, dar conform programului de guvernare avem o măsură care se numeşte <<Campusul Şcolar>> prin care vom introduce internet la nivel de clasă, (...) astfel ca elevii să poată accesa manualele digitale, care dublează manualele actuale".

Ministrul a mai spus că folosirea smartphonului şi a oricărui dispozitiv care permite conectarea la internet pentru documentare este binevenită.

 

Comenteaza