Video Foto Președintele a decorat cele șase universități de stat din Cluj

Președintele a decorat cele șase universități de stat din Cluj
| Foto: presidency.ro

Prezent la ceremonia de deschidere a anului universitar 2019-2020 de la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB), șeful statului a decorat cele șase universități de stat din oraș cu prilejul aniversării a 100 de ani de învățământ superior românesc la Cluj-Napoca.

În cadrul ceremoniei, care a avut loc la Primăria Cluj-Napoca, UBB, Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu, Universitatea Tehnică, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Universitatea de Artă și Design și Academia de Muzică Gheorghe Dima au fost decorate de către președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Mare Ofițer.

"Îmi face o deosebită plăcere să decorez cele șase universități publice clujene cu ocazia a 100 de ani de învățământ superior derulat sub egida românească pe teritoriul Transilvaniei. Acum un secol, Marea Unirea a românilor a trecut de la o declarație politică la o realitate concretă pentru milioanele de locuitori ai Transilvaniei.

O expresie a acestei realități a fost dezvoltarea educației universitare, reprezentată astăzi de șase mari instituții publice: UBB, UTCN, UMF, USAMV, UAD, AMGD. Având deja tradiții universitare înrădăcinate, Clujul a fost o alegere firească pentru a găzdui o pepinieră pentru cultură, știință și dezvoltare economică. Ceea ce s-a realizat la Cluj în ultimii 100 de ani reprezintă una dintre poveștile de succes ale poporului român.

Vorbim despre unul dintre cele mai dinamice sectoare de cercetare din România. Vorbim, de asemenea, despre mii de absolvenți care își folosesc cunoștințele în folosul economiei, al vieții culturale și al societății românești în general. Universitățile clujene au fost și sunt un liant pentru România", a declarat Iohannis.

CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS LA CLUJ | Participă la deschiderea anului universitar: "Miniștrii mediocri nu obțin decât rezultate mediocre"

Iohannis, discurs în fața studenților, la Km 0 al Clujului: "Sunteți parte foarte activă din societatea românească, vă felicit și mă bazez pe voi"

Comenteaza