Prima Bienală Internaţională de Ceramică din România, în octombrie, la Cluj

Prima Bienală Internaţională de Ceramică din România, în octombrie, la Cluj
Expoziţii de ceramică, un performance în aer liber, un simpozion internaţional, o masa rotundă precum şi un târg al olarilor în cadrul primei ediţii a Bienalei Internaţionale de Ceramică Cluj – CICB 2013. Evenimentul este organizat de UAD, în perioada 8 octombrie- 3 noiembrie.

"Bienala Internaţională de Ceramică Cluj este prima manifestare de gen de anvergură internaţională din România, şi îşi doreşte să devină un cadru de întâlnire al ceramiştilor contemporani din toate colţurile lumii. Dincolo de acest spaţiu privilegiat al întâlnirii, bienala de la Cluj are şi scopul de a introduce publicul român în universul ceramicii contemporane, a noilor practici şi concepte din acest domeniu", se arată într-un comunicat remis presei.

Un juriu internaţional format din specialişti în domeniu sosiţi din Europa, Asia și America va premia lucrările prezente în competiţia din cadrul bienalei şi care vor fi expuse la Muzeul de Artă Cluj.
Dimensiunii teoretice a bienalei, reprezentată de simpozionul internaţional şi de masa rotundă, i se va alătura şi una practică, un performance în aer liber, ce va dura 27 de ore şi va fi realizat de artiştii Roy şi Erez Maayan din Israel.

Vezi programul complet al evenimentului în documentul ataşat textului.

Etichete
Comenteaza