PRIMA ZI DE ŞCOALĂ | Primarul Boc, mesaj cu milioane de euro pentru părinţi, elevi şi profesori

Emil Boc le-a urat elevilor și profesorilor "un an școlar cu multe realizări", profitând de ocazie pentru a etala investiţiile Primăriei Cluj-Napoca din ultimul an în școlile din oraş.

Primarul Clujului a inserat, cu ocazia începerii anului școlar, un mesaj pe pagina sa de Facebook adresat elevilor, profesorilor și părinților: "În calitate de primar al municipiului Cluj-Napoca, am plăcerea de a vă transmite felicitări și mult succes cu ocazia deschiderii acestui nou an școlar!".

Edilul nu ratează ocazia să se laude cu sumele investite de municipalitate în educație. Astfel, reiese că din bugetul local aproape 3 milioane de euro au mers în ultimul an către modernizarea, repararea și dotarea școlilor, burse de merit și gratuitate pentru elevi pe mijloacele de transport în comun.

"În ultimul an, primăria a investit peste 2.915.000 de euro pentru modernizarea sau repararea școlilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca. De asemenea, s-a continuat politica de dotare a școlilor cu calculatoare, materiale didactice performante și mobilier modern.

Primăria a continuat acordarea de burse pentru toți elevii cu medii de peste 8,50, astfel 16.494 de elevi beneficiază de astfel de burse. De asemenea, aproximativ 24.000 de elevi beneficiază de gratuitate pe două mijloace de transport în comun și de reducere de 50% pe o a treia linie", a afirmat primarului Boc.

Atât modernizarea şcolilor, cât și sprijinirea elevilor prin burse și facilități vor continua în anii următori, spune Boc. "Primăria va continua politica sa menită să facă din Cluj-Napoca un oraş în care să îţi placă să locuieşti, să munceşti şi să îţi întemeiezi o familie, inclusiv pentru cei care, aflați astăzi pe băncile școlilor, vor deveni, prin educație, clujenii de mâine - creativi, inovativi, încrezători în puterile și în talentele lor".

CITEȘTE ȘI:

Cum arată primele autobuze școlare din Cluj-Napoca. VEZI rutele pe care vor circula

PRIMA ZI DE ȘCOALĂ | Profesoară din Cluj: Programă învechită, profesori slab pregătiţi şi sărăcie în şcoli

Comenteaza