Protestul părinților clujeni de susținere a educației și a grevei din învățământ, joi 8 iunie, în Piaţa Unirii

Protestul părinților clujeni de susținere a educației și a grevei din învățământ, joi 8 iunie, în Piaţa Unirii
| Foto: Părinți clujeni solidari cu profesorii - Facebook

Joi, 8 iunie, între orele 12-13:00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, este anunţat Protestul părinților clujeni de susținere a educației și a grevei din învățământ.

Evenimentul a fost anunţat şi pe pagina de Facebook Părinți clujeni solidari cu profesorii, pagină dedicata grupului de părinti care susţine greva profesorilor. 

"Dragi părinți și elevi, Dragi clujeni,
Haideți la protestul părinților clujeni de susținere a educației și a grevei din învățământ joi, 8 iunie, orele 12:00-13:00, în Piața Unirii!

Profesorii se află în grevă prelungită, având revendicări întemeiate. Guvernul României tratează cu superficialitate și lipsă de respect acest demers și, prin urmare, greva continuă.

Elevii se alătură profesorilor la proteste, pentru că angajamentele statului pentru educație nu sunt respectate de chiar inițiatorii lor. Noi, părinții, precum și toți cei care manifestăm spirit civic, avem responsabilitatea să ne alăturăm profesorilor și elevilor protestatari.

Un sprijin social cât mai larg este necesar pentru ca greva să își atingă scopul, iar respectul și susținerea pentru Educație să fie reînnoite. Astfel, profesori și elevi se vor putea întoarce la școală. Ca părinte, susțin greva profesorilor.

Părinte, elev, clujean, hai și tu joi, 8 iunie, de la 12:00, în Piața Unirii, la protestul de susținere a învățământului românesc! Prin acest protest, ne arătăm solidaritatea cu profesorii care vor veni din toată țara la București, ca să picheteze sediul Guvernului joi, de la ora 12", anunţă organizatorii protestului. 

Comenteaza