Rafila: Şcolile cele mai sigure vor fi şcolile în care părinţii copiilor vor fi vaccinaţi

Rafila: Şcolile cele mai sigure vor fi şcolile în care părinţii copiilor vor fi vaccinaţi

Reprezentatul României la OMS, medicul Alexandru Rafila, consideră că școlile cele mai sigure vor fi cele în care vor fi copii cu părinți vaccinați, mai ales că cei cu vârste sub 12 ani nu pot fi imunizați prin vaccinare.

„A fost astăzi (vineri - n.red.) ședința asta la Guvern legată de reînceperea școlilor și s-a discutat foarte mult. Copiii vaccinați, nevaccinați... sunt avantajați, dezavantajați... Eu sper să nu se întâmple lucrul ăsta, nu e în regulă această separare, discriminare a copiilor între vaccinați și nevaccinați, mai ales că până la vârsta de 12 ani în mod evident ei nu se pot vaccina, chiar dacă părinții lor ar dori acest lucru”, a spus Alexandru Rafila, vineri seara, la Digi24.

Medicul le-a transmis părinților că dacă vor să-și știe copiii în siguranță la școală, să se vaccineze.

„Cred că mesajul pe care trebuie să îl transmitem este următorul: școlile cele mai sigure vor fi școlile în care părinții copiilor vor fi vaccinați. Asta este de fapt protecția maximă și responsabilitatea pe care o poate oferi părintele, copilului său când merge la școală. Pentru că dacă marea majoritate a părinților și adulților cu care trăiește împreună copilul sunt vaccinați, riscul de transmitere în școală, posibilitatea de transmitere în școală va fi foarte, foarte mică (...) Cred că ar trebui să explicăm acest lucru oamenilor. Vreți să aveți o siguranță în ceea ce privește copilul vostru la școală? Încercați voi să vă vaccinați, ca să-l protejați”, a mai spus medicul. 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat vineri că școala va începe pe 13 septembrie în format fizic și că unitățile de învățământ vor rămâne deschise pentru toți copiii până la o incidență de 6 la mie (vezi AICI).

Comenteaza