Rectorul UBB Cluj-Napoca: ''Avem un număr mare, în comparaţie cu anii trecuţi, de studenţi internaţionali''

Rectorul UBB Cluj-Napoca: ''Avem un număr mare, în comparaţie cu anii trecuţi, de studenţi internaţionali''

Rectorul Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, Daniel David, a declarat, luni, la deschiderea noului an universitar, că unitatea de învăţământ superior pe care o conduce este cea mai mare şi cu cea mai veche tradiţie academică din ţară, dar şi prima din România în topurile internaţionale.

"Universitatea noastră, în acest moment, este cea mai mare comunitate academică din ţară, 48.000 de studenţi. (...) Are tradiţia academică cea mai veche şi se menţine în metarankingul naţional, care sumarizează toate rankingurile internaţionale majore, pe poziţia 1 în ţară. Este un început bun, spun eu, uitându-mă, spre exemplu, la studenţii din anul I; noi avem aproximativ 16.000 de studenţi la nivel de licenţă şi master în anul I, douăzeci şi ceva de mii de studenţi, dacă socotim şi doctoratele, studiile postuniversitare etc", a spus Daniel David.

El a adăugat că alte argumente în favoarea calităţii educaţiei la UBB rezultă din numărul mare de studenţi cu taxă, precum şi de numărul mare de studenţi străini.

"Un lucru foarte important pentru studenţii din anul I: aproximativ 52% sunt studenţi la taxă. Mie asta îmi spune că programele noastre sunt programe atractive, dacă tinerii, familiile lor sunt dispuse să plătească pentru a studia la Universitatea 'Babeş-Bolyai', acest lucru îmi spune că marca noastră, UBB, este un bun start în viaţă. De asemenea, avem un număr mare, în comparaţie cu anii trecuţi, de studenţi internaţionali, aproximativ 700, ceea ce iarăşi arată internaţionalizarea universităţii noastre", a mai spus Daniel David.

Printre cei prezenţi la festivitatea de deschidere s-au numărat acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române şi fost rector al UBB, acad. prof. univ. dr. Ionel Haiduc, primul rector al UBB după Revoluţia din 1989 şi fost preşedinte al Academiei Române, precum şi invitaţi din străinătate.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza