Video Rectorul UBB Cluj: “Viața de după pandemie ni se va schimba”

Rectorul UBB Cluj: “Viața de după pandemie ni se va schimba”

Tinerii din România vor opta mai mult pentru un stil de viață sănătos după ieșirea din perioada epidemiei de coronavirus, a declarat Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai, la ZIUA LIVE.

“Putem spune că, după ratarea celor trei zile dintre starea de urgență și cea de alertă,  acum există o predictivitate din partea autorităților, lucrurile funcționează normal, știm cam cum se va întâmpla cu relaxarea, că se vor deschide terasele.

Schimbarea noastră postpandemie nu va fi una radicală, pentru că ne vom relua din obiceiuri, vom merge din nou la restaurant. În schimb, tehnologia va duce la regândirea multora dintre business-urile actuale.

Chiar noi, în mediul academic, vom recurge la câteva schimbări, însă strategia noastră va rămâne, în mare, aceeași. Din punctul de vedere al sănătății, componenta de autodisciplină se va simți mai ales la generația tânără, care va adopta un stil de viață mai sănătos”, spune Daniel David.

Acesta s-a referit și la strategia pe care o va adopta România în perioada de după anihilarea coronavirusului. “Ne trebuie un proiect de țară care să ne integreze în acest spațiu european, alături de mediul academic, un proiect angajat de oamenii politici, dar cu implicarea unor experți care să nu fie angajați politic și care să vorbească despre toate aceste lucruri. Însă pentru aceasta politicienii noștri trebuie să înțeleagă să își învingă orgoliile.

Trebuie să fim conștienți că la nivelul Europei de Vest atitudinea eurosceptică derivă de fapt din sacrificarea nivelului de bunăstare pe termen scurt pe care îl vesticii pentru cel general, la nivelul întregii Uniuni Europene, pe termen lung. Românii au multe resurse de dezvoltare; potențialul nostru de inteligență, economic, nu este folosit la maximum”, a menționat rectorul UBB.

Comenteaza