Rezidenţiat 2017: Peste 900 de candidaţi la Cluj

Rezidenţiat 2017: Peste 900 de candidaţi la Cluj
Peste 900 de candidaţi susţin, în cursul zilei de duminică, examenul de rezidenţiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca.

Reprezentanţi ai UMF au declarat duminică, pentru AGERPRES, că au fost scoase la concurs 507 locuri şi că cea mai mare concurenţă este la specialitatea Farmacie, aproape patru pe un loc.

"Ministerul Sănătăţii organizează, duminică, examenul de intrare în rezidenţiat pe post şi pe loc în domeniile Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. La UMF Cluj-Napoca sunt scoase la concurs un 507 locuri - 441 la Medicină, 45 la Medicină Dentară şi 21 la Farmacie şi s-au înscris la rezidenţiat 946 de candidaţi: 692 la Medicină, 168 la Medicină Dentară şi 86 la Farmacie. Cea mai mare concurenţă, de aproape patru candidaţi pe un loc, este la specialitatea Farmacie", au menţionat reprezentanţii UMF Cluj-Napoca.

În urma concursului se va face câte un clasament pe ţară pentru fiecare domeniu

 

Comenteaza