Rezidențiat în condiții speciale la Cluj

Rezidențiat în condiții speciale la Cluj

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca va lua măsuri extraordinare, în acest an, astfel încât concursul de rezidențiat să se desfăşoare în condiţii de siguranţă sanitară, atât pentru candidați, cât și pentru organizatori.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca va lua măsuri extraordinare astfel încât concursul naţional de rezidenţiat din 15 noiembrie să se desfăşoare în condiţii optime de siguranţă sanitară şi distanţare fizică pentru toţi cei implicaţi în acest proces, candidaţi şi organizatori", se arată într-un comunicat transmis, vineri, de UMF din Cluj-Napoca.

Astfel, potrivit sursei citate, pentru a se putea asigura distanţarea fizică necesară, de 2 metri, în timpul concursului, acesta se va desfăşura în peste 30 de săli, din mai multe locaţii din Cluj-Napoca: amfiteatrele UMF "Iuliu Haţieganu", amfiteatre ale Universităţii Babeş-Bolyai, amfiteatre ale Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Sala Polivalentă BT Arena, Sala Sporturilor Horia Demian, sălile de conferinţe de la Grand Hotel Italia şi Grand Hotel Napoca.

De asemenea, pentru siguranţa cadrelor didactice şi a candidaţilor, sălile de examen vor fi curăţate şi dezinfectate cu biocide autorizate şi se vor aerisi cu cel puţin 30 de minute înainte. Nu vor fi folosite aparatele de aer condiţionat, având în vedere riscul de posibilă diseminare a infecţiei cu SARS-CoV-2. Aerisirea sălilor de concurs se va repeta la interval de o oră.

Concursul de intrare în rezidenţiat pe post şi în rezidenţiat pe loc este organizat de Ministerul Sănătăţii, UMF "Iuliu Haţieganu" fiind centru de examinare. Examenul scris va începe duminică, 15 noiembrie, la ora 10:00, va avea durata de patru ore şi se va susţine în trei domenii: medicină, medicină dentară şi farmacie. Candidaţii vor primi rezultatele pe loc, după încheierea examenului, corectarea grilelor realizându-se în mod electronic.

Totodată, pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, UMF "Iuliu Haţieganu" a creat circuite de deplasare a candidaţilor la accesul şi la ieşirea din sălile de examen, cu păstrarea distanţei, asigurându-se o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare candidat. Supraveghetorii vor avea la dispoziţie apă, măşti FFP2 şi dezinfectanţi, iar la intrarea în săli, atât acestora, cât și candidaților li se va măsura temperatura cu ajutorul unor termometre non-contact.

Concursul național de rezidențiat se desfășoară, în fiecare an, în șase centre universitare din țară: Cluj-Napoca, București, Iași, Târgu Mureș, Craiova și Timișoara. Aproape 12.000 de candidați s-au încris, în acest an, la concursul de intrare în rezidențiat, dintre care peste 1.600 la Cluj-Napoca.

La examenul de anul trecut, cele mai mari punctaje din țară, în toate cele trei domenii -  medicină, medicină dentară și farmacie - au fost obținute la Cluj-Napoca.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza