News alert REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2023. Vezi notele și media după ce ai introdus codul

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2023. Vezi notele și media după ce ai introdus codul

Elevii de clasa a VIII-a au susținut probele la Română și Matematică, din cadrul examenului de Evaluare Națională, în perioada 19-21 iunie 2023.

Ministerul Educației publică astăzi, până la ora 14.00, primele rezultate după examenul de Evaluare Națională. Acestea vor fi afișate pe site-ul edu.ro.

Vezi Aici REZULTATELE pe Cluj

Fiecare elev care a participat la examen a primit un cod pe baza căruia își va afla nota. Candidații care au susținut examenul trebuie să introducă acel cod pentru a afla notele și media la Evaluarea Națională 2023. Rezultatul va fi, astfel, anonim.

Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie.

Rezultatele examenului de evaluare naţională ale candidaţilor anonimizaţi sunt afişate şi pe pagina de internet a Ministerului Educaţiei şi a inspectoratelor şcolare.

Candidatul major şi părinţii/ reprezentanţii legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judeţene de organizare a evaluării naţionale vizualizarea lucrării/lucrărilor propriului copil numai după afişarea rezultatelor finale, după etapa de soluţionare a contestaţiilor. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea şi/sau modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Membrii comisiei judeţene de organizare a evaluării naţionale sau cei ai Comisiei naţionale de organizare a evaluării naţionale pot solicita vizualizarea lucrării/lucrărilor şi a borderourilor de evaluare în scopul verificării/ reevaluării acesteia/ acestora.

Media pentru admitere va fi media generală la Evaluare Naţională susţinută de către absolvenţii clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obţinute la cele două probe.

Comenteaza