REZULTATE FINALE BAC 2021. Încă o medie de 10 la Cluj

REZULTATE FINALE BAC 2021. Încă o medie de 10 la Cluj

Ministerul Educației a afișat, vineri, rezultatele de la Bacalaureat 2021, după contestații. 

Au fost afișate notele finale de la Bacalaureat, obținute după depunerea contestațiilor. În urma recorectării lucrărilor, Clujul ajunge la 4 medii de 10. Este vorba despre un candidat de la Colegiul Național "Gheorghe Șincai" din Cluj-Napoca, care a obținut nota finală 10, de la 9,35 - înainte de contestație. 

Ceilalți trei candidați care au obținut inițial media 10 la examen provin de la Colegiul Național "Andrei Mureșanu", Dej, Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu", Cluj-Napoca și Liceul Teoretic "Petru Maior", Gherla.

Zeci de mii de contestații la nivel național

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că, în urma celor peste 56.000 de contestaţii depuse după examenul de Bacalaureat, au fost modificate notele în 52.874 de cazuri, în peste 5.000 de situaţii diferenţele între note fiind mai mari de un punct. Pentru două treimi dintre cele peste 52.000 de lucrări, notele au crescut, iar pentru restul au scăzut.

"Este vorba de 52.874 note care au fost modificate în urma contestaţiilor. Drept urmare un număr de 2.467 de elevi au promovat Bacalaureatul în raport cu situaţia înainte de contestaţii. Avem un număr total de candidaţi promovaţi de 88.587. În valoare absolută promoţia curentă şi promoţii anterioare", a afirmat ministrul.

La nivel național, după soluţionarea contestaţiilor, rata de promovabilitate a urcat cu două procente, la 69,8%, de la 67,8%.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza