REZULTATE FINALE UBB: Daniel David 71,35% / Ioan Chirilă 28,65%

REZULTATE FINALE UBB: Daniel David 71,35% / Ioan Chirilă 28,65%

Prof. univ. dr. Daniel David a fost ales în funcția de rector al Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) cu 1.026 de voturi (71,35%), conform numărătorii oficiale, în timp ce contracandidatul său, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, a obţinut 412 voturi (28,65%).

La vot s-au prezentat 1438 de alegători, din totalul de 1616 de persoane înscrise pe listele de vot, prezenţa ajungând astfel la 88,99%, iar numărul volturilor valabil exprimate a fost 1403, a anunţat marţi seara Direcția Comunicare și PR a UBB.

Candidații înscriși în competiție, prof. univ. dr. Daniel David, prorector al Universităţii Babeş-Bolyai pentru cercetare, competitivitate-excelență și publicații științifice, respectiv pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, fost preşedinte al Senatului UBB în perioada 2012-2020, și-au prezentat programele manageriale în cadrul întâlnirilor organizate în facultățile Universității, precum și cu ocazia dezbaterii publice organizate la finalul campaniei.

Puteţi consulta aici programul „ProUBB+ / UBB - Universitate de clasă mondială (world-class) prin încredere și deschidere”, cu care Daniel David a câştigat alegerile şi va ocupa funcţia de rector al Universităţii Babeş-Bolyai în perioada 2020-2024.

Pentru alegerea noului rector al UBB au fost amenajate 22 de secții de votare, câte una în fiecare dintre cele 21 de facultăți ale Universității, precum și o secție suplimentară în clădirea Colegiului Academic.

Rectorul ales al Universității Babeș-Bolyai își va începe în mod oficial mandatul după confirmarea sa prin ordinul Ministrului Educației şi Cercetării.

Comenteaza