Rezultate simulare. Cîmpeanu: Sunt mai slabe decât anul trecut, cu două excepții

Rezultate simulare. Cîmpeanu: Sunt mai slabe decât anul trecut, cu două excepții

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că rezultatele la simularea examenelor de Bacalaureat şi Evaluare naţională, sunt mai slabe decât cele de anul trecut, cu două excepţii.

"Rezultatele la simulare, cu două excepţii, sunt mai slabe decât anul trecut. Excepţiile sunt la examenul de Bacalaureat pentru proba obligatorie a profilului, la care anul acest avem o rată promovare de 59,73%, anul trecut am avut 51,4%. Deci este mult mai bine anul acesta.

Proba la alegere a profilului a înregistrat o uşoară creştere, de la 68,1% anul trecut la 70,92% anul acesta. În rest, la toate celelalte probe - Limba şi literatura română bacalaureat avem o scădere de la 70,2% la 68,31%. (...) În schimb, la Evaluarea Naţională la Limba şi literatura română note mai mari sau egale cu 5 avem 70,53% mai puţin decât anul trecut. La limba şi literatura maternă avem 82,45%, iar la matematică avem 60,58%, faţă de 59,77% anul trecut", a afirmat ministrul Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe online, potrivit Edupedu.ro.

Cîmpeanu a afirmat că rezultatele mai slabe confirmă faptul că "educația online a fost departe de a-și atinge scopul".

"Se suprapun rezultatele slabe peste perioada de predare online, clar. Este o primă concluzie pe care colegii mei au desprins-o cu foarte multă claritate. Îmi pare rău, dar este o confirmare a ineficienței predării online în condițiile în care nu întrunim toate elementele", a precizat acesta.

Comenteaza