Rezultatele cercetătorilor unei universităţi din Cluj, recunoscute la nivel mondial

Rezultatele cercetătorilor unei universităţi din Cluj, recunoscute la nivel mondial
Rezultatele cercetătorilor unei universităţi din Cluj-Napoca au fost recunoscute la nivel mondial de către cea mai mare editură ştiinţifică din lume.

Trei instituţii academice şi trei jurnale ştiinţifice din România au fost nominalizate la Premiile Scopus, unul dintre cele mai importante evenimente de recunoaştere a cercetării din lume. Universitatea „Babeş-Bolyai", din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara şi Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei" din Măgurele sunt cele trei instituţii care au intrat în cursa pentru premii.

„România a avut o creştere considerabilă în domeniul cercetării în ultimii zece ani. Aceste premii vor ajuta la continuarea dezvoltării mediului ştiinţific din România, care devine o ţară tot mai importantă pe harta cercetării din Europa Centrală şi de Est. Cercetătorii şi instituţiile academice româneşti au astfel o vizibilitate mult mai bună pe plan internaţional", a declarat Cătălin Teoharie (foto), Country Development Manager la Elsevier pentru Europa de Sud-Est.

Premiile Scopus Awards sunt parte a unei iniţiative globale Elsevier de susţinere a cercetării şi de încurajare a inovaţiilor în toate disciplinele ştiinţifice. Acestea au fost create pentru a recunoaşte activitatea excepţională a instituţiilor academice şi a jurnalelor de profil din România. Nominalizările au fost făcute pentru două categorii: Research Excellence Award, respectiv Journal Excellence Award.

Potrivit unor statistici din perioada 2010-2015, în România activează 50.000 de cercetători, care au publicat peste 75.000 de articole ştiinţifice în jurnalele de profil. Cele mai multe articole ştiinţifice sunt publicate în domeniile inginerie (20.000), fizică şi astronomie (12.000) şi medicină (11.000).

Nominalizările pentru Scopus Awards România 2015 sunt:
Research Excellence Award
1. Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj
2. Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei", din Măgurele
3. Universitatea de Vest din Timişoara

Journal Excellence Award
1. Balkan Journal of Geometry and its Applications
2. International Journal of Computers, Communication and Control
3. Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases

Comenteaza