Rezultatele finale la bac 2017. Încă doi elevi din Cluj cu media 10 după contestaţii

Rezultatele finale la bac 2017. Încă doi elevi din Cluj cu media 10 după contestaţii
Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat au fost afişate luni, 10 iulie. După contestaţii, procentul de promovabilitate la nivelul judeţului Cluj a crescut la 83,65%, de la 82,75%.

În urma contestaţiilor, 37 de candidaţi iniţial respinşi au reuşit să promoveze. Din totalul de 4.116 prezenţi la examen, 662 sunt declaraţi în continuare respinşi, înainte de contestaţii fiind 699. Pe tranşe de medii, înainte de contestaţii erau 205 candidaţi respinşi cu medii între 5 şi 5,99, iar situaţia după contestaţii arată că acum sunt 175 de candidaţi cu media între 5 şi 5,99.

Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, la nivelul tranşelor de medii se constată o creştere în fiecare categorie. Cea mai mare creştere a numărului de medii s-a înregistrat în intervalul 6-6,99 (numărul lor a crescut cu 33), respectiv între 9-9,99 (în urcare cu 21).

De asemenea, celor nouă candidaţi cu media generală 10 li s-au mai adăugat doi elevi (unul de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă Cluj-Napoca, iar celălalt, de la Liceul Teoretic Avram Iancu Cluj-Napoca). În total, judeţul Cluj se mândreşte cu 11 candidaţi care au reuşit să obţină media generală 10 la bacalaureat 2017.

Unităţi cu promovabilitate 100%

Celor 11 unităţi cu promovabilitate 100% li se adaugă, în urma soluţionării contestaţiilor, Liceul Teoretic Lucian Blaga Cluj-Napoca. Acum, lista unităţilor clujene cu promovabilitate 100% cuprinde 12 unităţi.

Dintre care cu număr semnificativ de elevi: 8

Colegiul Național Emil Racoviță Cluj-Napoca
Colegiul Național George Barițiu Cluj-Napoca
Colegiul Național Mihai Viteazul Turda
Liceul Teologic Baptist Emanuel Cluj-Napoca
Liceul Teoretic Gheorghe Șincai Cluj-Napoca
Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Cluj-Napoca
Liceul Unitarian Janos Zsigmond Cluj-Napoca
Liceul Teoretic Lucian Blaga Cluj-Napoca

Dintre care cu număr redus de elevi (sub 10 elevi prezenţi)

Liceul Tehnologic Horea Cloșca şi Crișan Cluj-Napoca - 3 elevi
Liceul Tehnologic Virgil Madgearu" Cluj-Napoca - 3 elevi
Liceul Teoretic Creștin Pro Deo Cluj-Napoca - 9 elevi
Transylvania College The Cambridge International School in Cluj - 4 elevi

Înscrierea candidaților pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat se va face între 11 și 14  iulie. Cei care au promovat examenele de corigențe o pot face pe 27 iulie.  

Pe 21 august va fi susținută proba scrisă la limba și literatura română, pe 22 august - la limba și literatura maternă, iar pe 23 august - proba obligatorie a profilului. Ultima probă, cea la alegere a profilului și specializării, va avea loc pe 4 august.  

Între 25 și 28 august vor fi evaluate competențele lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 28 august - competențele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 29-30 august - competențele digitale. În zilele de 30 și 31 august se va face evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. 

Rezultatele vor fi afișate pe 1 septembrie, până la ora 16:00, iar depunerea contestațiilor se va face în aceeași zi, între orele 16:00-20:00.  Contestațiile vor fi rezolvate între 2 și 5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 6 septembrie.

Comenteaza