Robotul Bullet câştigă Battlelab Robotica la Cluj. "Încă nu e gata! Când va fi, batem tot!" VIDEO

Robotul Bullet câştigă Battlelab Robotica la Cluj.
Robotul Bullet e câştigătorul ediţiei din acest an a competiţiei studenţeşti de sumo robotic, care a adunat 20 de echipe la Cluj.

Robotul Bullet a învins în finală un alt robot, Wolf, şi câştigă a patra ediţie a competiţiei de sumo robotic organizat de o facultate a Universităţii Tehnice pentru studenţi.

Matilda, Rugină, Franzelă, Falcă sau Trabant - sunt câteva dintre numele roboţilor înscrişi în competiţie. Pentru că e unul studenţesc, pare un concurs relaxat şi fără miză - dar echipele de câte patru studenţi au muncit luni întregi pentru roboţii lor. Pe echipa care a construit robotul câştigător am întâlnit-o într-o pauză, "robotind" la maşinărie. E o activitate obişnuită pentru Alexandru Puşcaş, Mihai Oltean sau Claudiu Avram. Cu acelaşi robot au participat şi la ediţia de anul trecut, unde s-au calificat în finala de la Bucureşti, dar şi la un concurs similar în Viena, în urmă cu două săptămâni. Au venit cu ceva din Austria? "Da", spune Mihai Oltean râzând, "i-a fost julită lama".


Cât au muncit pentru a construi robotul câştigător? "I-am făcut design-ul 2-3 luni, după care încă vreo 3 luni am stat să-l implementăm", spune unul dintre ei. "Încă nu e gata, dar când va fi, batem tot!Aşa e designul, ca să meargă bine".

"Creierul" acestei competiţii studenţeşti este Septimiu Crişan, profesor la Facultatea de Inginerie Electrică a UTCN. De patru ani, Crişan îi îndrumă pe studenţi să se înscrie în concurs şi apoi îi ajută cu sfaturi în construcţia roboţilor. "Dacă nu era Septimiu Crişan nu exista concursul", spune Alexandru Puşcaş. "Sunt 20 de echipe şi pe la fiecare a mers să le ajute cu sfaturi".

Comenteaza