S-au lansat Premiile C.FAC, o acţiune de promovare a francofoniei în rândul liceenilor. Câştigătorii primesc 800 de euro

S-au lansat Premiile C.FAC, o acţiune de promovare a francofoniei în rândul liceenilor. Câştigătorii primesc 800 de euro
Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (C.FAC) a lansat pe 12 ianuarie seria de concursuri "Premiile C.FAC", care vizează promovareafrancofoniei şi susţinerea performanţei în rândul liceenilor din Transilvania.

Aflate la prima ediţie, concursurile sunt organizate pe trei domenii, tehnic, informatic şi design, iar subiectele sunt propuse de firme de profil.

Participarea se face în grupuri formate din minim doi şi maxim cinci liceeni, coordonaţi de către un profesor specializat în domeniul concursului. Premiile vor fi acordate atât echipelor câştigătoare, cât şi profesorilor implicaţi în munca lor.

Jurizarea va fi efectuată de câte un reprezentant al unei firme din domeniu de desfăşurare a competiţiei, un profesor de profil şi un membru al Institutului Francez din Cluj. Pentru a motiva evetualii candidaţi să se înscrie la "premiile C.FAC", organizatorii vor oferi liceului cu cele mai multe dosare depuse o recompensă constituită din materiale în valoare de 500 euro.

Pentru a se înscrie, doritorii trebuie să trimită până pe 31 martie un dosar în limba franceză, la adresa concours@cfac.ro. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 6 aprilie, premiile urmând să fie decernate in timpul unei festivităţ ce va avea loc la Cluj-Napoca pe 9 aprilie. Pentru fiecare domeniu, premiile sunt în valoare de 800 de euro.

Acţiunea este organizată în parteneriat cu Academy+PLUS, Clubul Rotary Dej şi Institutul Francez Cluj

Înființat in 2011, C.FAC este o reţea de decidenţi şi firme francofone, un spațiu care favorizează crearea de oportunităţ de afaceri şi parteneriate. Clubul îşi propune să contribuie la promovarea francofoniei în Transilvania şi la dezvoltarea economică prin construirea de strategii comune, susţinerea cooperării şi inovării economice şi facilitarea dezvoltării ocupării forţei de muncă.

Comenteaza