Școlile din Cluj-Napoca, la un pas de închidere. Incidența se apropie de 6 la mie

Școlile din Cluj-Napoca, la un pas de închidere. Incidența se apropie de 6 la mie

Rata infectărilor continuă să crească accelerat în Cluj-Napoca și se apropie de 6 cazuri la mie, prag de la care școlile trec în scenariul roșu.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Incidența a ajuns la 5,59 la mie, marți, în Cluj-Napoca. Având în vedere că rata infectărilor aproape s-a dublat în doar o săptămână, poate fi o chestiune de zile până se va depăși pragul de 6 la mie, de la care se va trece la școala online.

În prezent, în județ sunt patru comune în care școlile au fost trecute deja online, după ce incidenta infectărilor a trecut de 6 cazuri la mia de locuitori - Cătina, Ploscoș, Jichișu de Jos și Geaca.

În județ rata infectărilor a urcat la 4,28 la mie, fiind înregistrate cazuri de îmbolnăvire în majoritatea localităților. În prezent, mai sunt la incidența zero doar 7 UAT-uri din cele 81.

Scenariile de funcționare a școlilor

Scenariul 1 (verde) - la incidența mai mică sau egală cu 6 la mie:

Participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 2 (roșu) - la incidența peste 6 la mie până la instituirea stării de carantină la nivelul localității:

- Participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și a elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;
- Participarea zilnică, în sistem on-line, a tuturor elevilor, cu excepția celor din învățământul special.

Grădinițele și creșele rămân deschise până la o decizie de intrare în carantină a localității.

Așadar, odată cu depășirea pragului de 6 la mie, în ziua de vineri se stabilește, conform ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, trecerea în regim online a școlilor. De asemenea, în localitate intră în vigoare carantina de noapte, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică fiind interzisă circulația fără un motiv întemeiat, între orele 20.00 și 5.00, cu excepția persoanelor vaccinate.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza