Școlile din Cluj-Napoca, la un pas de închidere. Incidența se apropie de 6 la mie

Școlile din Cluj-Napoca, la un pas de închidere. Incidența se apropie de 6 la mie

Rata infectărilor continuă să crească accelerat în Cluj-Napoca și se apropie de 6 cazuri la mie, prag de la care școlile trec în scenariul roșu.

Incidența a ajuns la 5,59 la mie, marți, în Cluj-Napoca. Având în vedere că rata infectărilor aproape s-a dublat în doar o săptămână, poate fi o chestiune de zile până se va depăși pragul de 6 la mie, de la care se va trece la școala online.

În prezent, în județ sunt patru comune în care școlile au fost trecute deja online, după ce incidenta infectărilor a trecut de 6 cazuri la mia de locuitori - Cătina, Ploscoș, Jichișu de Jos și Geaca.

În județ rata infectărilor a urcat la 4,28 la mie, fiind înregistrate cazuri de îmbolnăvire în majoritatea localităților. În prezent, mai sunt la incidența zero doar 7 UAT-uri din cele 81.

Scenariile de funcționare a școlilor

Scenariul 1 (verde) - la incidența mai mică sau egală cu 6 la mie:

Participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 2 (roșu) - la incidența peste 6 la mie până la instituirea stării de carantină la nivelul localității:

- Participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și a elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;
- Participarea zilnică, în sistem on-line, a tuturor elevilor, cu excepția celor din învățământul special.

Grădinițele și creșele rămân deschise până la o decizie de intrare în carantină a localității.

Așadar, odată cu depășirea pragului de 6 la mie, în ziua de vineri se stabilește, conform ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, trecerea în regim online a școlilor. De asemenea, în localitate intră în vigoare carantina de noapte, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică fiind interzisă circulația fără un motiv întemeiat, între orele 20.00 și 5.00, cu excepția persoanelor vaccinate.

loading...
Comenteaza